Št. artiklov: 0
Dobrodošli v EKO Trgovino srček.si S prijavo kot uporabnik boste deležni ugodnosti.


dr BragiDr. Bragi

Terapevtska nega kože s čudežnimi morskimi encimi

Dr. Jón Bragi Bjarnasson, profesor biokemije na univerzi na Islandiji in ustanovitelj raziskovalnega središča Zymetech, je svoje 30-letno delo posvetil preučevanju encimov, še posebno morskih. Prav pestro morsko življenje Islandije, pa je spodbuda dr. Bragiju za znanstveno raziskovanje novih encimov.

Odkritja o sposobnosti morskih encimov so bila z znastvenega stališča izjemna in so osnova za razvoj edinstvene naravne kozmetične linije za nego kože. Dr. Bragi je za svoje delo in razvoj blagodejne terapevtske kozmetične linije prejel tudi prestižno nagrado BestBrand New, ki je znana kot Beauty Oscar.

Dr. Bragi pravi: »Moja formula pomeni velik premik v razmišljanju o negi kože. Celo svoje življenje sem posvetil raziskovanju encimov v morju in preučevanju njihovih lastnosti. Brez dvoma boste tudi vi osupli, ko boste spoznali učinke mojih dognanj o encimih na vaši koži. To je najboljša nega za vašo kožo, ki ste jo kdajkoli uporabili.«

Izdelki dr. Bragija so naravni, tako po barvi kot vonju. Vsebujejo le potrebne elemente, s čemer je doseženo popolno delovanje aktivnih, znanstveno potrjenih sestavin.

Mnogi kozmetični izdelki vsebujejo barvila, dišave, sintetične nadomestke in druge dodatke, s katerimi proizvajalci zmanjšujejo prisotnost aktivnih, dragih sestavin. To pa ima za posledico resne vplive na kožo. Dišave, barve in izgled so v resnici brez pomena, saj izginejo takoj, ko izdelek nanesete na kožo.

Skrivnost revolucionarnega odkritja

Ta skrivnost je preprosta. Encimom je omogočeno, da opravijo svoje terapevtsko delo v njihovem aktivnem stanju. Tako ohranjajo zdrave celice, optimizirajo njihovo delovanje, povečujejo krvni obtok in spodbujajo kožno regeneracijo s pospeševanjem njenega obrambnega in regeneracijskega mehanizma ter ji nudijo potrebno vlažnost.

Formula dr. Bragija je resnično aktivna. Encimi preoblikujejo gube in linije ter pomladijo utrujeno kožo. Delovanje encimov v harmoniji s kožo okrepi naravne procese obnavljanja kar privede do vidno pozitivnih sprememb na koži.

Lastnosti encimov

Encimi so biokatalizatorji, osnovni proteini v molekulah, ki jih proizvajajo živi organizmi. V živi celici organizma stalno potekajo kemijske reakcije pri katerih se kemijske vezi med atomi cepijo ali spajajo. Da do tega pride, se morajo atomi ali molekule zaleteti, kar je odvisno od hitrosti in oblike delcev ter količine energije. Za potrebno hitrost in smer kemijskih reakcij ter zmanjšanje aktivacijske energije in posledično lažji potek reakcij pa skrbijo prav encimi.

Delovanje encimov je odvisno od temperature, kislosti okolja oz. pH vrednosti, količine substrata in prisotnosti drugih kemičnih snovi, kot so npr. zdravila, toksini in druge biokemijske spojine.

Super-aktivni morski encimi

Morski encimi so za razliko od encimov, ki jih najdemo drugje v flori in favni na kopnem, prilagojeni delovanju v globinah oceana, nizkim temperaturam in specifičnim pogojem. Kadar so izpostavljeni sobnim temperaturam, pa postanejo ’super-aktivni’ in veliko močnejši kot encimi, ki se nahajajo na kopnem. Slednjim se pri sobni temperaturi aktivnost namreč zmanjša ali celo zamre.

V negi kože encimi delujejo zelo raznovrstno, odvisno od koncentracije in vrste encima.

V spodnjih grafih je prikazano delovanje encimov, ki jih uporablja dr. Bragi v svojih izdelkih.

Penzym: aktivnost glede na pH vrednost

Graf prikazuje relativno aktivnost osnovnega morskega encima – penzyma glede na pH vrednost. Aktivnost je najmočnejša pri pH vrednosti okrog 7,5, to je nevtralni pH (voda ima pH vrednost 7). Encimi imajo svoj optimalen pH, pri katerem je njihova aktivnost največja. Vrednosti pH, ki so večje ali manjše od optimuma, zmanjšajo aktivnost encimov.

Levo: Relativna aktivnost
Spodaj: pH vrednost

Aktivnost encima – primerjava glede na temperaturo

Graf prikazuje relativno aktivnost morskih encimov (modro) v primerjavi z ne-morskimi encimi (belo) iz flore in favne. Morski encim doseže svojo normalno aktivnost pri 0o C, drugi encimi pa pri približno 30o C, svojo največjo aktivnost pa pri 45o C.

Temperatura kože je malo nad sobno temperaturo in ima približno 25o -30o C (sivi pas). Kot je razvidno iz grafa, pa je pri tej temperaturi aktivnost morskega encima veliko večja kot encimov flore in favne, katerih aktivnost je skorajda nezanemarljiva.

Levo: Relativna aktivnost
Spodaj: Temperatura (oC)

Neokrnjeno naravno okolje

Islandija velja za neokrnjeno naravno okolje, kar je pomembno za izvor encimov. Encimi, ki so uporabljeni v izdelkih dr. Bragija so namreč iz čistega okolja severnega oceana in ne del onesnaženega okolja na kontinentu.

Osnovni encim, ki se uporablja v formuli dr. Bragija je penzym. Le-ta je bil v kozmetični in farmacevtski industriji patentiran leta 1999, še vedno pa potekajo klinične raziskave o njegovi uporabi, saj gre za pomembno znanstveno odkritje o terapevtski učinkovitosti pri regeneraciji celic.

Encimi dr. Bragija ne povzročajo avtoimunih reakcij. Delujejo protivnetno, pomirjajoče in zmanjšujejo draženje. So povsem varni za uporabo pri otrocih in nosečnicah ter zelo primerni tudi za občutljive predele okrog oči.

Izdelki dr. Bragija so primerni za vsak tip kože in oživijo kožo vseh starosti.

Nega kože in preprečevanje procesa staranja

Nega kože je celovit proces, ki ni opredeljen samo z izdelki, ki jih uporabljamo na površju, temveč tudi z našim načinom življenja. Zato je zelo pomembno, da se k temu pristopi z obeh strani, tako notranje kot zunanje.

Preprečevanje je v primerjavi z zdravljenjem takšen ali celo še bolj pomemben dejavnik. Staranje je kompleksen in neizogiben proces, ki pa se ne kaže samo v gubah in zmanjšanju elastičnosti kože, temveč tudi v izgubi njene gostote, neenakomernem tonu in pigmentaciji.

Trije razlogi za uporabo izdelkov dr. Bragija

Čisti
Patentirana formula dr. Bragija ne vsebuje nepotrebnih sestavin, kot so dišave, barve in dodatki, pač pa le aktivne sestavine, ki so potrebne in koristne za nego kože. S čistostjo izdelka se drastično zmanjša tveganje kožnih reakcij in poveča njena učinkovitost.

Aktivni
Znanstveno je dokazano in potrjeno, da morski encimi zares delujejo. Formula dr. Bragija ima za seboj večletna testiranja in je zasnovana na neposrednih dokazih.

Drugačni
Inovativni pristop dr. Bragija k negi kože moramo obravnavati povsem edinstveno. Terapevtsko delovanje encimov je osnovna nega, kar pa pomeni, da lahko naknadno uporabite tudi druge kozmetične preparate.

Kozmetični izdelki dr. Bragija so izjemni in najbolj pomembno je, da delujejo.